Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Böszörményi töltött káposzta

2019.11.01

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sertéslapocka
10 dkg rizs
10 dkg füstölt szalonna
1 dkg paprika
só, bors
3 dkg vöröshagyma
1 dkg fokhagyma
150 dkg savanyú káposzta
2 dl tejföl, köménymag, bors ízlés szerint

A sertéshúst ledaráljuk, a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. A vöröshagymát zsíron megpirítjuk. A fenti anyagokból sóval, paprikával, fokhagymával, köménymaggal, borssal és a rizzsel tölteléket készítünk. A káposztáról a leveleket leszedjük. A vastag erét eltávolítjuk, és a tölteléket betöltjük. A visszamaradó káposztát apróra vágjuk és a lábas aljára helyezzük, erre kerülnek a töltött káposzták. Vízzel felöntve készre főzzük, világos rántással kissé besűrítjük, tejfölözzük. Tálaláskor a szalonnából zsírban sült "kakastaréjt" helyezünk a tetejére, tejföllel meglocsoljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.