Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Népdaléneklési verseny

2011.01.26

XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny

 
A Szent-Györgyi Albert Társaság, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Romániai Magyar Dalosszövetség, a Szatmárnémeti MADISZ, a szatmárnémeti Szentlélek plébánia, a KÓTA, Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége szakmai támogatásával 2011. március 25 - 27 között rendezi meg Szatmárnémetiben a XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyt, (HAL) a világon bárhol élő magyar, nem hivatásos népdalénekesek számára.

A versenyen fellépők a KÓTA XVI. Országos Népzenei Minősítését is megkapják a szakmai bírálóktól. A minősítések az elődöntősöknek térségi szintű (azaz Megfelelt, Dicséretes, Kiváló) a döntőbe jutott énekeseknek országos szintű (Bronz, Ezüst, Arany, Arany Páva). A zsűri hasznos szakmai tanácsokkal látja el a fellépőket. Az Arany Páva minősítést elérőket a KÓTA meghívja az Országos Arany Pávás Népzenei Gálára, ahol a legjobbak Arany Páva nagydíjban részesülnek! 

Részvételi tudnivalók.

Részt vehet bárki, aki betöltötte 12. életévét. Felső korhatár nincs. A versenyzők küldjék el a Szent-Györgyi Albert Társaság címére (440030 Satu Mare, Mihai Viteazul 10. e-mail cím: csirak@sm.rdsnet.ro Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ):

  • 1. Jelentkezési lapjukat, melyen a következő adatokat kell feltüntetni; név, születési adatok, lakcím, telefonszám, e-mail cím, foglalkozás, felkészítő, segítő neve, a versenyen induló két dalcsokor, a csokrokat alkotó dalok címe, és a csokrokat alkotó dalok szövegének kezdő sorai, az eddig elért eredmények, és a korábbi KÓTA minősítések felsorolása (év, fokozat, hol kapta), technikai igény a fellépéshez (pl. asztal...). Jelentkezési határidő 2011. március 15.
  • 2. A vetélkedő szervezői javasolják, hogy minden megyében rendezzék meg a verseny megyei szakaszát, ahol eldől, kik képviselik a megyét a március 25 - 27 közötti kárpát-medencei megmérettetésen.

       

Az énekverseny zenei anyaga.

Minden versenyzőnek két dalcsokorral kell jelentkeznie, vagy lehet egy ballada és egy dalcsokor is. Törekedjenek régi stílusú dalokból meríteni. Egy dalcsokor előadási időtartama nem lehet több 4 percnél. Népies műdalokat és feldolgozásokat nem fogadunk el. A versenyzők szólóban, vagy hangszeres kísérettel is énekelhetnek. Ajánljuk, hogy versenyen népviseletben vagy stilizált népviseletben szerepeljenek.

A XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyhez táncház kapcsolódik, zárásképpen pedig gála, amelyen fellépnek a verseny legjobbjai, az elmúlt 19 verseny nyertesei, valamint meghívott művészek.

 

Díjazás

Szakmai díjak: (a szakmai zsűri által odaítélt díjak, helyezések)

 1. A XX. HAL fődíja: A zsűri által odaítélt három „Arany HAL" szakmai különdíj birtokosa részt vehet térítésmentesen a Tradíció Alapítvány jóvoltából, a XXVI. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborban, Lajosmizsén 2011. augusztus .....-ig.

             2. A verseny első három helyezettje pénzjutalomban részesül.

            3. A KÓTA országos népzenei minősítésének fokozatai

Mecénás díjak (szervezetek, egyházak, vállalkozások, egyének által felajánlott, odaítélt díjak):

  • 1. A Versenyzők Díját kapja az énekesek által megszavazott legjobb énekes.
  • 2. A Közönség Díjat kapja a nézőktől, a közönség soraiból legtöbb szavazatot elérő versenyző.
  • 3. A támogatók, rendezők, felajánlók különdíjai. (A Mecénás díjakat a felajánlók ítélik oda.)

          

Kérjük a jelentkezőket, versenyzőket, ha a HAL keretében a KÓTA XVI. Országos Népzenei Minősítésén minősítést is kérnek, akkor a www.kota.hu honlapon található népzenei minősítési adatlapot is töltsék ki, és mielőbb küldjék vissza Rozgonyi Péterné, a KÓTA népzenei előadója címére: kota@kota.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy postán: KÓTA 1537. Budapest, Pf: 406.
Telefon: 06-1-411-0038 Telefon/fax: 06-1-411-0039 Minden jelentkezőt szeretettel várunk és sok sikert kívánunk a fellépésekhez, a megmérettetéshez, hagyományaink élményszerű előadásához, ápolásához!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.