Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cimbali...

2008.01.23

CimbaliBand: TransBalkan Express


Dübörög a TransBalkan Express...

Új lemezzel állt elő a magyar világzenei piacra a CimbaliBand. A balkáni és magyar népzenét újraértelmező, cimbalom worldmusic csapat legújabb albumának a címe: "TransBalkan Express". A Fonó Budai Zeneház gondozásában megjelenő albumból ízelítőt kaphat a hallgató, oldalukon a www.cimbaliband.hu -n, ahol igyenesen letölthető a csapat bemutatkozó saját kiadású lemeze a Fehéren Feketén, valamint a zenekar vezető Unger Balázs cimbalmos két korábbi szólóalbumából a Fordulóból, és a Második Fordulóból is szemezgethet a hallgatóság.

A 2006 tavaszán alakult zenekar fiatalos lendülettel, és újszerű hangszereléssel adja elő nagyrészt saját kreációjú, balkáni és magyar népzenei ihletésű dallamait. A TransBalkan Expressen hallható zenékben fő szerepet kap a ma már hungarikummá avanzsált cimbalom, mely ritmikájával, improvizatív lehetőségeivel tökéletesen beleillik a Balkán és a Magyar zenék világába. A másik vezető hangszer a Wertetics Szlobodán keze alatt szinte "füstölő" harmonika, mely a Balkánon a legkedveltebb hangszerek egyike napjainkig. E két instrumentum harmóniája és más jellegzetes balkáni kísérőhagszerek elegye alkotja a CimbaliBand Balkan Projekt hangzásvilágát.. Az együttes állandó vendége Pál István Szalonna a Magyar népzenei élet egyik legmeghatározóbb alakja,az albumon az ő hegedűjátékát is élvezheti a hallgatóság. A lemezről álljon itt egy kis ajánló a magyar világzenei élet egyik frontemberétől Szilvási Istvántól a Szilvási Gipsy Folk Band frontemberétől:

"Na kérem, még mindíg van új a nap alatt! Már a lemez címe is beutaló egy örök balkán zenei wellness hotelbe! TransBalkan Express kényeztet, kikapcsol, bekapcsol, és nem akármilyen zenei csemegéket vonultat fel, mint egy jó balkáni svédasztal! Finom eleganciával, nagyon nagy hozzáértéssel van felszolgálva e gyönyörû zenei étek, mint íz pedig, lenyûgözõ! Közben bejárjuk Magyarországot, Romániát, Bulgáriát, Makedóniát, Szerbiát, Horvátországot! Szétnézhet az utazó, hogy mi újság van ezekben az országokban a zenei felhozatal területén! A fõmasiniszta Unger Balázs és barátai kiváló idegenvezetõk, jól tudják, hogy merre haladjon a TransBalkan Express, cigánykolótól a magyarnépzenén keresztül a tüzes mahaláig! Látványosságként, brilliáns hangszeres játékok, szólók, kiállások, és fájdalmasan szép énekeket vonultatnak fel! Menj és válts jegyet, én már nyaralok, mint egy wellnesscigány!"
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Zoszka

(bzotya05@freemail.hu, 2008.07.27 11:16)

Sziasztok!Volt szerencsém élőben részt venni ezen a koncerten!nekem nagyon teccet nagtyon meg szerettem a cimbaliband-et:D